miercuri, 9 octombrie 2013

Ce sa ii luam cadou

Se apropie sarbatorile de iarna si e cazul sa ne gandim la cadouri. Daca ar fi sa cer de la Mos Craciun, as incepe cu o vrajitoare, preferabil una specializata in magii de foc care sa topeasca ce gheata am in suflet (vezi, pot sa scriu ca Radu F. Constantinescu oricand :D), care sa imi fure inima si sa poarte lenjeriile si hainutzele postate de mine pe aici.

Dupa care trec la lista de electronice: tableta, telefon, televizor etc.

Una dintre cele mai bune tablete in acest moment vine de la producatorul chinez CHUWI si face parte din seria V88 a lor: verde si alb. Calitatea constructie este buna iar specificatiile sunt excelente, mai ales pentru pretul de ~180$ cu transport cu posta si numar de tracking inclus. Procesorul folosit chiar este quad core si este la nivelul celor Exynos din seria 4 de la Samsung, deci este chiar puternic. 2Gb de memorie este 2x mai mult decat este uzual si nevoie acum, va putea sta cu zeci de aplicatii pornite in memoria tabletei care va continua sa se miste bine si sa raspunda rapid la comenzi. Dimensiunea ecranului IPS de 7.9" este absolut perfecta pentru ca o tableta de 7" este poate inca mica, 9" sau 10" sunt prea mari si incomode de transportat si manevrat.


Si exista aici o serie de firmware-uri curatate de aplicatiile chinezesti si deja cu acces root in ele.

Cu registered air mail de Singapore sau Hong Kong ajunge la oficiul postal cu vama pentru ca este din afara UE. Din fericire scrie pe colete ebook reader marketing sample value 50$ sau similar. Si nu se platesc TVA sau alte taxe vamale. Si nici nu vad de ce as plati.

Pentru pretul sau telefonul Haier W910 este absolut exceptional! In esenta are inauntru aceleasi specificatii ca Xperia T, varful de gama de la SONY de anul trecut. Plus rezistenta la apa. De acord ca nu e chiar cel mai aratos telefon, pe de alta parte costa 135$ cu tot cu transport.


Haier este o firma serioasa in China, au gama larga de produse electronice, cred ca la un moment dat aveau si un distribuitor oficial in Romania.

Pe langa mine se tot plange cineva ca nu ii mai merge bine telefonul, ca se sterg aplicatiile si daca ma hotaresc sa fac ceva in privinta asta, acest Haier W910 va fi solutia. Deocamdata nu vreau pentru ca nu e in stare sa aiba grija de telefonul actual.

Televizorul care l-as alege acum ar fi un LG cu ecran IPS, de fapt este un monitor de PC cu TV-tuner integrat compatibil cu standardul DVB-C. Nu inteleg de ce toti idiotii de producatori de tunere nu fac decat variante cu DVB-T cand acest standard este complet inutil in Romania si este clar din specificatiile televizoarelor ca DVB-C trebuie sa fie prezent. Nu gasesti nici un televizor cu DVB-T care sa nu aiba DVB-C si invers.

Ecranul IPS garanteaza unghiuri de vedere excelente si culori superbe, rezolutia full HD este numai buna pentru pentru diagonala de 23", tunerul DVB-C te asigura ca vei vedea cosurile Andreei Esca in toata splendoarea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu