duminică, 22 septembrie 2013

Riddick - film cu buletinul


Vin Diesel e unul din actorii care imi place, in ciuda seriei Fast & Furious care s-a diluat prea mult. Din pacate acelasi lucru s-a intamplat si cu seria Riddick, Pitch Black a fost foarte bun, The chronicles... a fost tolerabil de decent dar cel mai nou film din serie pare un reboot cu buget redus.

Avem cativa actori iconici, Diesel, Becka Valentine din Andromeda (puncte bonus pentru ca isi arata sanii) si prototipul namilei imense. Dar scenariul este un fel de Pitch Black cu diferenta ca monstrii tot din pamant ies dar nu cand e eclipsa ci cand ploua. Cateva morti usor spectaculoase, monstri aproximativ interesanti si din pacate companionul canin o pateste - ceea ce m-a deranjat, ca de obicei.

Impresionanta scena in care Riddick urca pe o culme, urmarit de monstri, simbolism pentru dorinta omului de a transcende si lupta sa cu demonii si cei care vor sa il traga inapoi, urmata de salvarea prin interventie divina a ingerului personificat in nava care extermina un pic monstrii.

In antiteza fata de scena de la inceputul filmului unde Riddick este tot pe un munte dar datorita vanitatii si neglijentei sale este prabusit luciferic de pe tronul de Lord Marshal pe care se inaltase. Cu tot cu jumatate de munte, ceea ce a fost misto ca efect.

Nici Riddick si nici Vin Diesel nu mai sunt la fel de aspri ca la inceput, coruptia Holywoodului se vede si pe actor si pe personaj.

P.S. fiind un film interzis celor sub 18 ani, mi s-a atras atentia la casa de bilete sa am grija sa am buletinul la mine. Avand in vedere varsta mea reala, nu pot decat sa ma umflu in pene pentru ce patesc asa cand ma barbieresc :)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu