luni, 12 august 2013

Teste

Cel cu masina
Pe la cursurile de master facute in ASE am avut parte de urmatorul test: esti cu masina pe un drum de munte, se porneste o furtuna teribila, la un refugiu pe marginea drumului dai peste doctorul care te-a operat si ti-a salvat viata, nanaca de te-a crescut de cand erai mic acum grav bolnava si cel/cea care va fi iubirea vietii tale. Intrebarea era pe cine iei cu tine?

Dintre colegi doar doi au pus raspunsul corect, eu si inca unul care a avut destula minte sa copieze de la mine. Fetele au fost ceva mai inspirate si au fost cateva care cred ca au dat singure peste raspunsul corect. Pentru mine, stiind ca exista un raspuns corect si o solutie perfecta la problema, a fost relativ simplu sa zic ca ma dau jos din masina si raman cu dragostea vietii mele in timp ce doctorul se duce cu nanaca la spital. Dar barbatii simpli au o mare problema in a renunta la masina lor, nu sunt in stare sa considere optiunea astea. Avantajele mele au fost ca n-am masina, desi as putea sa am vreau sa fiu eu cel interesant pentru o femeie nu masina mea,  si faptul ca sunt ceva ma inteligent decat idiotul obisnuit, stiind ca trebuie sa existe o solutie ideala am cautat pana am gasit.

Cel cu dublu rosu
La un curs de vanzari ne-au dat un test care consta in ales intre culorile albastru si rosu, impreuna cu un partener. Cand alegeam amandoi rosu, castigam amandoi puncte. Cand alegeam unul albastru si unul rosu, cel cu albastru castiga puncte, cel cu rosu pierdea. Cand eram amandoi pe albastru, amandoi pierdeam la greu.

Daca tin bine minte, eu am ales prima oara rosu, partenerul a pus albastru. A doua oara am pus albastru, el nu mai stiu. Pe la jumatatea testului te puteai intalni si discuta cu partenerul, am stabilit ca mergem pe rosu, eu desigur m-am tinut de cuvant si am primit albastru. Dupa care m-am enervat si am albastrit tot pe acolo.

Morala este ca in viata trebuie sa dai "rosu" de 2x la rand pentru a arata ca ai intentii pozitive si daca vezi ca nici dupa a 2-a oara nu primesti raspuns pe masura poti sa intorci foaia si sa se lase cu sange pe pereti. Nu zic ca incerc sa fac asa in viata, dar incerc sa imi aduc aminte si sa mai dau o sansa din cand in cand. Uneori reusesc, alteori nu.

Testul Cooper
Acesta e un test foarte simplu pentru a determina forma fizica si consta in cati metri poti sa alergi in 12 minute. Rezultatul meu de tocilar sedentar care se bronzeaza la ecranul laptopului sau desktopului ma pune in gama medie, cu 1900 de metri. Imi lipsesc 600 de metri ca sa ma simt bine in privinta conditiei mele fizice, dar se lucreaza la upgrade-uri :D

Ce ma surprinde este faptul ca pot juca badminton ore in sir pana imi cedeaza oponentii de oboseala, si badminton e 90% alergat, dar cand e vorba de inot sau alergat obosesc mai repede.O fi de la efortul sustinut si faptul ca badminton joc in parc unde aerul este mai curat si oxigenat iar alergatul a fost in oras, pe bulevard? Iar inotul e la piscina in aer liber, de unde aer curat cand e plin de fitze in jur?

Cert este ca aproape de la prima jumatate de kilometru am respirat greu, parca nu aveam randament la convertit oxigenul in CO2. Si cum n-am mai avut de ceva timp un pic de febra musculara, mi-a prins bine efortul, am dormit mai bine si am visat mai frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu