sâmbătă, 20 iulie 2013

Analiza pe "repatrierea" lui Omar Hayssam

Cam toata presa vuieste zilele astea din cauza aducerii in Romania a personajului numit Omar Hayssam, om de afaceri sirian cu cetatenie si romana, ample legaturi cu PSD-ul si care aproape a ajuns in Parlament. Pe implicarea in rapirea celor 4 jurnalisti s-a scris mult, despre extradare se ocupa Ion Cristoiu.

Ce ma intereseaza pe mine este momentul in care are loc aceasta "repatriere" si motivele pentru care s-a intamplat exact acum. A, si faptul ca presedintele nostru nu confirma nimic de nici un fel, semn c-a fost rezultatul unei negocieri secrete sau chiar a unei extrageri ne-voluntare, adica rapire in clar.

Sigur, prostimea se bucura ca au mai prins pe unul care-a furat si facut bani din afaceri cu statul, un terorist, dar eu cred ca miza este mult mai mare. Conflictul intre Basescu si USL este foarte clar si evident, iar aducerea lui Omar Hayssam este in acelasi timp un avertisment si o amenintare pentru a-i mai trezi la realitate. NU se ajunge in delegatiile unui presedinte al Romaniei asa de pe azi pe maine, se fac niste verificari, se dau niste spagi ca sa fii "de-al nostru" dupa mai multe afaceri de succes. Ce trebuie sa inteleaga Antonescu, Nastase, Ponta, Iliescu e ca:
  • poti fi prins chiar si in afara tarii si adus pentru a face puscaria meritata
  • sau se potolesc de tampenii sau canta Hayssam mai ceva ca Angela Gheorghiu
Si de-abia astept sa inceapa sa toarne ce si cum a facut pentru guvernele lui Iliescu si ce motiv a avut Nastase sa nu il vrea pe Hayssam in Parlament, ce-a stiut el ca poate iesi la lumina din afacerile lor. Ar mai trebui sa fie clar ca serviciile secrete de partea lui Basescu sunt mai bune decat cele de partea USL, asta pe langa conflictul deja existent intre generatia lui Ghita de la NOD si cea a lui Sorin Ovidiu Vantu incepe sa fie chiar interesant ce se intampla in culisele SRI si SIE.

Hayssam este o sperietoare foarte buna pe care Basescu le-o arata oponentilor sai sa le aduca aminte cine este presedintele, ce poate sa se inample daca incalca regulile si ca sa le sublinieze care-i locul lor. Nu cred ca vor intelege asta, ca trebuie sa se curete, sa nu mai puna ministri cu dosare penale pe rol, sa nu mai tina in Parlament toti puscariabilii, sa mai lase datul contractelor pe pile si spagi si plagiatul in teze de doctorat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu