sâmbătă, 4 februarie 2012

Hard disk-uri in pioneze

Pe la inceputul saptamanii in timp ce ma jucam WoW m-am trezit cu imaginea inghetata pe ecran si nu si-a mai revenit. Iesit din joc si incercat sa repornesc jocul s-a terminat cu acelasi tip de blocare, iar iesit si incercat alte soft-uri cu aceleasi rezultate.
Ce era aiurea e ca verificatul hard disk-ului nu gasea nici o problema dar nici nu misca la instalarea de sistem de operare pe el, ramanea cu orele la 0% din copiat fisierele necesare. Asa ca am ajuns la o reinstalare de sistem Windows 7 pe un alt hard, unul de WD de TB dar din seria Green. Asta a durat foarte mult fata de ce eram eu obisnuit, instalarea de drivere si utilitare, dar macar a mers. In schimb s-a blocat la prelucrarea fisierelor pentru WoW, de fapt dura foarte foarte mult fata de cele 15 minute care erau prevazute de programul Blizzard.
In cele din urma am luat hard disk-ul de sistem precedent, l-am pus intr-un rack extern Icy Box si i-am dat o stergere de partitie intai dupa care folosind utilitarul de la WD l-am umplut de zerouri de-a ramas curat si nevinovat. Instalarea de Windows 7 pe el dupa ce l-am pregatit asa a mers foarte repede si eficient, driverii si actualizarile au zburat, programele si jocurile au mers snur.
Nu am idee ce gunoi sau scama avusese, poate ~2 ani e prea mult timp de la ultima instalare, prea multe zapaceli cu programe, actualizari si drivere, dar acum pare sa mearga stabil si rapid. Ma batea gandul si inca iau asta in considerare, sa cumpar un SSD de 64 de Gb Crucial din seria M4. 64 de Gb sunt de ajuns pentru sistemul de operare si cateva programe, mi-ar ocupa cam jumatate din el. Sporul de performanta ar fi substantial si util pentru desktop-ul meu, pe care mai mult ma joc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu