vineri, 25 februarie 2011

Windows 7 cu SP1

Nu prea stiu eu ce aduce nou SP1 asta in afara de faptul ca pot sa debifez avertismentul despre baterie, ca ar trebui poate sa o schimb. Doar pentru asta si merita instalat, pentru ca pe mine ma cam enerva destul sa ma beculeasca intr-una.

joi, 24 februarie 2011

Ce meritati voi de Sf. Valentin


Pentru ca ne f* la cap cu pretentii

Pe ce se duc banii

In ziua de azi, cheltuim o gramada de bani chiar fara sa vrem, si nu ma refer aici la bateriile mele sau la moftul cu stickurile din UK (btw, auziti la idiotii aia: eu le platesc cu PayPal si ei imi cer dovada cu o factura de utilitati ca adresa de livrare este reala).
Nope, cheltuielile necesare de zi cu zi.
Trec pe la farmacie, sampon, unguente  si geluri de care avem nevoie prin casa ~140RON.
Ma duc pe la pc-coolers.ro sa imi iau spray-uri de suflat sistemele inca ~80RON
Mega Image pentru sapun, lichid de desfundat cada, chiuveta si praf dedicat aceluiasi nobil scop ~30RON
Apa distilata si deionizata pentru motani ~9 lei
Si parca nu imi iese contabilitatea bine, posibil sa fi dat bani pe ceva si sa nu imi aduc acum aminte pentru ca parca nu se pupa cat mai am cu cat am primit din datorii...
De asta nu imi place deloc sa am bani cash, ma apuc sa le gasesc motiv sa ii cheltui, cand ii am pe card e mult mai bine, pentru ca nici nu ii vad si nici nu imi vin idei pe ce sa ii dau. E mult mai usor asa, pentru ca e greu pana ma duc sa scot cardul, pana bag numarul, codul de securitate samd.

Asumarea alegerilor online

Exista acest blog pe care am o atitudine recalcitranta, misogina, agresiva, cinica, ironica si rad, imi bat joc, comentez si infierez greselile altora, cat de proaste sunt femeile, ce dezgustatoare este lumea etc. si in general se poate spune ca sunt usor sociopat cu un mic complex de superioritate.
Pentru Libertatea.ro, acea foaie de canal a ziarelor romanesti, am alta identitate pe care o folosesc ca sa ii injur pe tampitii aia si sa le dau peste bot cu toate articolele imbecile pe care le abereaza.
Iar pe FaceBook imi fac de cap cu un cont al meu pentru cunostiinte, unul pentru agatat si batut joc de muieri, unul pentru afaceri ca sa imi tin separate activitatile si sa nu se influenteze sau suprapuna.
Nici una din identitati nu ma reprezinta in totalitate, sunt doar fatete si bucati a ceea ce sunt. Nu sunt neaparat mandru ca sunt atat de agresiv si anti-social, dar sunt multumit cu mine si relativ impacat cu realitatea. Ceea ce nu este cazul multora.
In special ma gandesc la o pustoaica care a avut proasta inspiratie sa se ia un pic in gura cu mine pentru niste comentarii la pozele in care apare ridata. I-am explicat eu cum e cu reusita si progresul in viata cand te inconjori doar de prosti din care se prelinge bezna si ca sunt mandru ca dezgust o proasta superficiala ca ea, este dovada ca inca mai e ceva de capul meu. Discutiile obisnuite pe care o femeie sub 30 de ani nu are nici o sansa sa le inteleaga pentru ca atata timp cat arata bine, vor fi fraieri dispusi sa ignore cat de tampita e pentru a i-o trage. Cand voi fi interesant pentru pipitze care traiesc doar pentru cluburi de noapte si distractie, chiar va trebuit sa o iau pe urmele lui Hemingway.
In mod normal ignor asa ceva, dar m-a prins intr-o perioada mai stresat si m-am descarcat pe ea. Ca sa va faceti o idee, e atat de proasta incat dupa cat am balacarit-o nu m-a sters din lista de prieteni pe FaceBook. Yep, that dumb.

miercuri, 23 februarie 2011

Anunturile de joburi

Anul trecut pe vremea asta imi cautam un job ca sa nu ma mai plictisesc de moarte acasa si pana la urma am gasit unul pe care il fac chiar de acasa. Nu ca viata e ironica?
De atunci tot primesc newslettere de la diferite site-uri de job-uri si raman un pic uimit de cat de idioti sunt unii dintre cei care le posteaza. De exemplu care este logica ascunderii firmei care recruteaza, cand il suni pe om ala afla oricum despre cine e vorba. In extrema cealalta sunt idioti care incep anuntul cu numele firmei, de parca nu este oricum trecut automat cand este generat newsletter-ul.
Pe urma sunt cei care pun 2 sau 3 job-uri intr-un singur anunt gen functia principala si asistentul pentru pozitia respectiva, dar sunt si cazuri in care cele doua n-au nici in clin si nici in maneca, nimic comun intre ele. Evident demn de mentionat sunt aia care vor persoana all-in-one care sa faca si site-ul firmei, si DTP, si marketing, si vanzari si pe deasupra mentenanta sistemelor IT.
Iar la ce salarii ofera normal ca vin doar incompetenti si/sau studenti care nu au habar de nimic, doar s-au ratacit pe la un interviu de angajare intre niste mersuri in club.
Asta se intampla pentru ca in Romania nu exista cu adevarat specialisti in resurse umane, nici dupa 20 de ani de expunere la capitalism modul de gandire nu s-a schimbat: ieftin, prost, mult. Nu se investeste in formare la locul de munca ca sa nu le fure scaunul de care stau crispati, nu se fac cursuri sau pregatiri care sa imbunatateasca angajatul de frica "daca pleaca", angajatul nu este o sursa de profit care trebuie cultivata ci doar un sclav pe plantatie.

marți, 22 februarie 2011

Pe ce mai cheltui banii

Intai pe vreo 2 baterii pentru laptopurile mele MSI, pentru ca au crapat amandoua si trebuie sa le inlocuiesc ca sa imi reziste rasnitzele mai mult de 15-20 de minute. Am gasit originale pe un site din Germania, aveau feedback bun pe Amazon.de, livrau in Romania asa ca le-am plasat comanda si acum astept sa vina.
Am dat si peste unii din UK care vand USB stick-uri, cunoscuta fiind mania mea de a gasi lucrurile pierdute sau de a le inlocui cu unele cat mai apropiate mi-am comandat 2 stick-uri Lexar Lightning de 2Gb (de 4 nu aveau) si un Sandisk Countour de 8Gb ca sa am unul similar cu Lexarul care am reusit sa nu il zapacesc inca.
Acum, sa vad cand or ajunge, la baterii am un fel de tracking ca sunt cu DHL, la stick-uri nu am nimic pentru ca am ales expedierea cu posta normala. La baterii chiar era cazul, pentru ca suma e mai maricica si nu sunt doar un moft ca USB stick-urile pe care nu era chiar obligatoriu sa le iau.

RATB-ul si Latitude

E chiar asa de greu sa se gandeasca cineva la niste dispozitive cu modul GPS si 3G care sa ruleze o platforma Android pentru a avea acces la Latitude, care sa fie instalate pe masinile RATB?
Iar tu ca utilizator stai frumos in statie si te uiti pe telefonul tau mobil sa vezi pe unde sunt masinile, tramvaiele sau troleibuzele care te intereseaza. Ar fi interesant si destul de util ma gandesc eu, relativ usor de facut si destul de ieftin daca ma gandesc cat costa cel mai ieftin telefon cu android iar Vodafone poate sa dea traficul pe 3G gratis contra unor reclame pe mijloacele de transport in comun.
Eu unul as plati cativa euro in plus ca sa am acces la genul asta de informatie. Iar tehnologia exista, ramane doar sa fie aplicata cu cap intr-un scop cat de cat util.

Gimli a gasit un gandac

Motanul de rasa Gimli, a gasit azi in jurul ore 8.15 un gandac aproximativ mort si cu picioarele in sus. Dupa o inspectie initiala, s-a jucat cu participarea respectivului gandac, pana a reusit sa il bage sub covor.
Opriti presele, stire de importanta nationala! Si chiar e mai interesanta decat toate cretinismele din presa noastra.

Castratul de la rahatii au talent

Refuz sa folosesc titlul corect pentru jegul acela de emisiune exhibitionista si exploatativa, sa fie clar asta pentru inceput.
Mi se pare de un prost gust incomensurabil ca in secolul 21, mileniul 3, sa mai fie permisa existenta contra-tenorilor sau contra-basilor, barbati care canta cu voce de femeie. Asta este o perversiune a naturii, nu este o voce naturala iar pentru a o pastra copiii si adolescentii erau castrati in Evul Mediu.
Omenirea chiar nu a progresat deloc?! Voce de aur si atata minunare pentru un jeg mic cu voce neformata inca si impins sa mearga impotriva evolutiei naturale?!

Reteaua 2 pentru ca prima data nu a fost fail destul

Mai tineti minte problemele cu paginile care nu mergeau, raspunsurile gresite considerate corecte, intrebarile neclare si confuze... Aparent au mai vrut sa incerce o data pentru ca primul epic fail nu a fost de ajuns.
Deci sa o luam pe rand...
Si-au anuntat singuri o ora la care incep dupa care au mai prelungit cu o ora si jumatate.
Sunt certati cu limba romana si/sau gandirea logica. De exemplu modul de acordare progresiva a punctelor incepand de la 500 si scazand numarul lor o data cu participantii. In afara de cazul in care Academia Romana a facut niste modificari esentiale prin DEX, termenul corect este regresiv cand ceva scade. Poate tin eu minte matematica din liceu altfel.
Trasi de maneca au sters observatiile si de pe contul respectiv nu se mai poate comenta, ceea ce arata exact cat de mult interes au sa-si imbunatateasca activitatea. Pe vremea mea, eram foarte fericit cand cineva imi comenta negativ produsul, insemna ca l-a interesat si ca s-a preocupat si vorba lui Napoleon "treziti-ma doar pentru vestile proaste".
In continuare paginile din quizz-uri au bug-uri, nu se incarca, dispare scrisul de pe ele, nici o imbunatatire fata de versiunea precedenta.

Ce pretentii sa mai ai sa trimita info-uri cu pozele tuturor produselor in functiune, in loc sa ai o caramida cu ecranul stins care nu-ti spune nimic? Ar trebui sa fie regula peste tot.

Despre fiintele superioare dintre noi

Vad ca idiotii slabi de minte pe care ii urmaresc de pe unul din conturile de Facebook au mai pus o serie de poze de prin cluburi pe unde au fost sa se rupa in figuri si sa-si arate lor si anturajului cat de importanti sunt.
Era un film pe TNT parca, acum niste multi ani, in care niste unii cercetatori de ceva ajung printr-un tunel in spatiu si/sau timp in alta lume populata cu niste fiinte presupus superioare. Acei extraterestii sau ce naiba erau se dadeau mari intelectuali, evoluati si trecuti peste nivelul conditiei umane. Dar aveau nevoie de sclavi pe care sa ii exploateze, de unde si conflictul cu fraierii aia picati ca musca-n lapte in lumea asta noua.
Actiunea mai departe nu o tin minte prea bine, era cu ceva urmariri, lupte penibile, discutii filosofice la nivelul IQ-ului unei broaste si o mare evadare prin canalizarea orasului. La care taica'miu din coltul lui remarca aproximativ cam asa "ca nu sunt prea superioare fiintele alea, daca mai au nevoie de canalizare". Nota redactiei: se referea la faptul ca tot mai aveau nevoie sa se duca la baie si sa traga apa.
Asa si toti cretinii astia de prin cluburi, baruri, discoteci samd. care se dau si se cred ceva de capul lor, sunt toti in aceeasi oala.

P.S. Ghici de unde am scris eu aceasta postare ;)

luni, 21 februarie 2011

Femeile e destepte

Iar nu intelegem femeile

Adica eu si motanii mei, ne mai aduce aminte din cand in cand ca noi chiar nu intelegem femeile si gradul lor de pretentii care nu se mai opresc. La un moment dat ajunge, ce-i asta, dac-ar fi dupa ele ar trebui sa primeasca si sa tot primeasca fara sa dea nimic la schimb. Cunosc si persoane de sex feminin ceva mai bine ancorate in realitate, dar sunt foarte putine. Diferenta o sa se vada mai incolo, cand si unele si altele incep sa isi gradul de atractivitate pe care se baza succesul lor timpuriu. Yep, timpul si soarta nu e deloc cinstita sau corecta cu femeile in privinta asta.
Nu asa functioneaza lumea asta, sau cel putin nu asa functioneaza pentru mine de cand nu mai sunt fraier folosit in scoala generala sa dau temele sau cursurile in facultate. Mi-a trebuit cam mult, da' m-am mai trezit si eu la realitate.
Dupa ce ca plimb un laptop defect prin oras, sacai lumea la cap sa il faca mai repede, mai ieftin, platesc reparatia si piesa de inlocuit, iar il mai plimb prin oras si-i pun sistemul de operare cu tot tacamul, tot eu sa il livrez acasa? Sunt eu dragut si intelegator, da' sa mai si gandim realist. Nu-s un fraier de 15-16 ani picat in limba si amorezat care nu stie ce toane sa ii mai faca printzesei. Sunt un misogin de 30 si de ani care presteaza atentie si sprijin doar in masura in care e multumit de ce primeste la schimb.
Chiar asa egoist si afurisici cum sunt, tot nu se gasesc altii mai buni decat mine. Daca e vreuna care e indeajuns de fraiera sau proasta sa creada ca si l-a gasit pe ala care e minunat si mirific si fraier, mai vorbim peste cateva luni sau ani,  ca sigur ii trece.

Prea multe produse

Tot studiind eu produsele D-Link, si mai ales routerele, am ajuns la concluzia ca acest producator este idiot. Pentru ca produsele lor premium au performanta mizerabila comparata chiar cu cea a produselor lor ieftine, pretul lor este imens pe piata locala fata de altele si mai ales pentru ca sunt mult prea multe modele.
Serios, ce naiba iti trebuie sa faci toate combinatiile n luate cate k factorial din caracteristicile si specificatiile posibile: 1/2/3 antene, port USB, 100/1000Mbps pe fir, range booster, G, draft N, 2.4GHz, 5.0GHz ecran LCD?? Oamenii nu au nevoie de atatea optiuni, le trebuie cam asa:
  • un router ieftin wireless G cu 1 antena si 100Mbps
  • un model mediu draft N cu 2 antene, 100Mbps, port USB
  • o varianta de varf draft N cu 3 antene, 1000Mbps, port USB
Si mai ales, toate astea de mai sus trebuie sa fie facute cu hardware pe care se poate pune firmware DD-WRT, pentru ca cel original este intotdeauna inferior si ii lipsesc multe optiuni.

Clientul nostru, presul nostru

Stau cu Bilbo langa mine cand scriu aceasta postare care s-a cam lasat asteptata mult desi e initiata dupa toata povestea cu routerele.
Cineva isi bate rau de tot joc de cumparatorul din Romania, care este plin de bani, mai ales pe criza asta care la altii s-a terminat deja dar la noi d-abia incepe. Altfel nu imi pot explica niste diferente de preturi, sa zicem intre Amazon.de si eMAG.ro, ca sa iau doua magazine online destul de reprezentative.

  • routerul D-Link DIR-855 este 164.52Euro - Amazon.de / 1050RON - eMAG.ro. Cu peste 300RON mai ieftin in Germania?!

Hai sa mai luam un produs, poate e doar in tamplare.

  • USB stick wireless DWA-160 este 41.7Euro - Amazon.de / 295RON - eMAG.ro. Cu peste 100RON mai ieftin in Germania?!

Dom'le, ceva chiar nu e in regula, hai sa verific telefonul meu preferat, Sony Ericsson X10i (pe negru, alb am deja):

  • X10i este 319Euro - Amazon.de / 2560RON -eMAG.ro. Cu peste 1100RON mai ieftin in Germania, de cu banii dati in Romania ti-ai luat 2 in Germania?!

Cineva chiar isi bate joc de piata din Romania, sau poate in Germania oamenii si-au facut treaba responsabil si au aratat producatorilor care este concurenta, ca nu se poate D-Link care e un brand de mana a doua sa fie mai scump decat Linksys, sau ca Sony Ericsson nu mai sunt de mult ce au fost si trebuie sa tina cont de existenta HTC...
Cert este ca nu merita sa iei nimic din Romania, intai verifici cat e pe Amazon si pe urma dai comanda. Transportul din Germania in Romania costa 8 Euro si un pic pentru primul produs, la care se adauga cativa zeci de centi pentru fiecare produs suplimentar. Dar la asemenea diferente astronomice de pret, chiar nu e cazul sa ne mai preocupe cativa euro pentru transport. Plus ca stocul pentru Germania poate e mai bun.

joi, 17 februarie 2011

Un pic de fail la matematica

In perioada asta dificila, trebuie sa dai din coate ca sa supravietuiesti si sa vinzi tu in locul altuia. Ceea ce este OK, asta e viata. Dar exista si posibilitatea sa exagerezi si sa dai in penibil daca aplici principiul "noi muncim, nu gandim".
Le-am atras atentia unora ca ceea ce prezinta ei ca discount (-x%) aplicat cand au redus un pret, este de fapt tocmai invers fiind adaosul necesar pentru a obtine pretul normal din cel special de promotie. In speranta probabil ca publicul tinta nu se prinde de faptul ca informatia este de fapt prezentata asa pentru a parea oferta mai buna si a induce in eroare.
Penibilul incepe in momentul in care in coloana de discount apare 100%, dupa matematica mea asta inseamna ca produsul ar trebuie sa fie gratis, dar este de fapt dat la jumatate din pretul normal. Insa ceea ce chiar nu pot sa imi dau seama este cum de nu s-a sesizat nimeni cand s-a trimis o tampenie cu discount >100%, pentru ca asta inseamna ca te platesc ei pe tine sa le cumperi produsul.
Fiecare firma isi are ideile si politicile sale, dar totusi genul asta de prezentare nu are cum sa duca la o impresie de firma serioasa, chiar nu se poate. Daca ziceau ca aia e marja care o pot avea cumparatorii, ca ala e profitul posibil sau ca e adaosul recomandat era OK. Orice, numai discount nu.

miercuri, 16 februarie 2011

In care facebook o rateaza din nou

Le-a dat cretinilor aia prin cap sa schimbe modul in care pozele din albume sunt afisate in mai prost in loc de in mai bine. Orice imbecil ar trebui sa stie ca pozele le faci ca sa le arati si sa te lauzi cu ele ca sa arati ce important esti, iar pentru asta trebuie sa se vada cat mai bine.
Si ce fac retardatii de la Facebook? In nici un caz ce ar trebui pentru ca acum pozele se vad si mai mici decat erau inainte, de parca suntem pe HI5. Optiunea cu descarca la rezolutie mare nu ajuta mare branza, nu poti sa faci asta pentru fiecare poza in parte, e prea multa pierdere de timp.
Dupa profilul nou si mai tampit decat cel de dinainte, afisarea pozelor mai mici si puchinoase decat inainte, Facebook devine din ce in ce mai retardat. Si era atat de simplu: sa afiseze pozele pe tot ecranul, asta era o idee simpla si normal de avut.

marți, 15 februarie 2011

Ce ghinion... pe voi

Era sa scapati de mine azi pe la 6 seara, sa ma calce masina, da' chiar daca soferul era bou franele se pare ca erau bune. La traversare cu trecere de pietoni masina de pe prima banda s-a oprit, dar dobitocul de pe a doua nici prin gand nu i-a trecut ca daca prima s-a oprit poate are motiv.
Dobitocul imi si facuse semn sa trec, eu tembel nu m-am uitat la banda a doua, iar cretinul care venea pe ea era oricum blocat de prima masina.
Daca ma lovea pe trecere de pietoni sper ca macar era automat lasat fara permis, ca trimis la puscarie pentru ca e imbecil la volan ar fi prea mult pentru tara idioata in care suntem.
Iar eu, vorba aia, prost sa fi, noroc sa ai. (iar nu mai stiu cum se scrie corect fii sau fi)

luni, 14 februarie 2011

E de rau cu tiganii

Azi dimineata pe la 9 ma intorceam cu niste acte acasa si ma intreaba un tigan daca stiu unde e sediul unei firme, prin zona pe unde locuiesc eu. Era cu 3 pirande dupa el, hlizite si una mai urata decat cealalta care mergeau regulamentar la vreo 20m in spatele lui.
Le ducea la respectiva firma sa le angajeze, pe ce posturi or fi avut acolor, probabil in legatura cu curatenia pentru ca sper ca nu le baga la protectie si paza. Iar sanse de un job intelectual, sa fim totusi seriosi, sunt foarte mici.
Deci chiar e criza rau dom'le, daca au ajuns tiganii sa caute loc de munca, in loc sa ramana la meseriile lor traditionale de furata, bisnitza, trafic cu diverse. Grea viata, grea de tot.

Leadeboard

Domnu' Zoso se pare ca nu numai nu stie sa scrie englezeste corect, dar nici nu revine sa isi corecteze greselile. In schimb, are grija sa se ia de cititori, care apropo sunt sursa venitului din blog. Ceva imi spune ca anul asta nu a inceput asa de bine pentru el si alti bloggeri, dupa cat de irascibili sunt probabil nu prea mai au contractele de PR, publicitate, sponsorizare samd ce le-au expirat in Decembrie 2010.
E doar o presupunere, ca s-a facut intelegerile doar pana la 31 Decembrie 2010, in Ianuarie nu se mai intampla nimic nou si nu are sens sa arunci banii pe fereastra pentru ca persista deja efectul sarbatorilor.

sâmbătă, 12 februarie 2011

Cum sa iti iei router wireless

Dupa experienta cu DIR-855, care costa o tona de bani si avea acoperirea mai slaba decat bietul meu MSI de acum 5 ani, am invatat cate ceva. De tinut minte cand iti alegi un router:
- firma si pretul nu inseamna intotdeauna calitate si performanta
- routerele vin limitate de producator la o putere de emisie de 28mW, ceea ce este infim
Asa ca alegeti un router la care puteti modifica puterea de emisie, mai simplu spus unul pe care se poate instala firmware DD-WRT sau alt firmware open source 3rd party. Verificati compatibilitatea inainte de cumparare.
- routerele vin cu antene de ~2dBi, ceea ce din nou este infim
Asa ca alegeti un router la care antenele se pot inlocui usor, foarte multe permit asta. Cea mai puternica antena disponibila pe care am gasit-o eu este un TP-Link de 8dBi la PcGarage.ro. De la 2dBi la 8dBi e ceva diferenta, daca mai sunt si 3 antene de inlocuit imbunatatirea trebuie sa fie considerabila.
- porturile gigabit de 1000Mbps sunt inutile, nu va vor folosi niciodata asa ca in principiu nu are sens sa platiti in plus pentru ele
- acoperirea wireless pe 5GHz este mai mica si mai usor afectata de obstacole decat o retea pe 2.4GHz
Fiind scump si cu suprafata acoperita limitata un astfel de router ce suporta retea pe 5GHz este util doar intr-un birou de tip open space sau alt mediu cu spatiu liber. Pe asta chiar nu merita sa dati vreun ban.
- procesorul folosit de router e important in rapiditatea cu care va deservi reteaua, asa ca un router cu procesor mai rapid este de preferat unuia mai lent.
- la fel de valabil pentru cantitatea de memorie disponibila pentru sistemul de operare al router-ului
Optiuni sunt destule, dar daca tot am vazut un DIR-615 in promotie la eMAG, l-am luat ca sa vad si eu cum e cu DD-WRT-ul si sa ma familiarizez cu procedurile de update si interfata, pentru ca e unul dintre cele mai ieftine routere draft n suportat de firmware-ul 3rd party. Pe scurt am obtinut din el dupa update aceeasi acoperire si putere a semnalului care le aveam de la MSI cu viteza de download pe care o aveam cu DIR-855. Si asta pentru doar 170 de lei.

Evolutie tehnologica

2 exemple scurte:
router-ul pe care il folosesc acum are procesorul la 328MHz. Mai tineti minte ce bucurie a fost pe noi cand au aparut Intel-urile la 333MHz?
telefonul pe care l-as folosi daca nu era trimis la service are procesorul la 1GHz. Mai tineti minte ce bataie a fost AMD vs. Intel sa scoata primul procesor la 1GHz?
Toate avansurile astea tehnologice sunt impresionante din ce in ce mai putin, pentru mai putin timp si sunt trivializate tot mai repede.

joi, 10 februarie 2011

De ce femeile iubesc barbatii

1. Pentru ca se gandesc mereu la noi (intr-un fel sau altul!) si s-au ostenit sa scrie o carte "De ce iubim femeile".
2. Pentru ca se chinuie din toate timpurile sa ne inteleaga.
3. Pentru ca oricat de dumnezeieste ar arata sunt sfiosi si timizi si ca fara invitatii speciale, n-ar avea niciodata curajul sa ne dea intalnire .
4. Pentru ca bombanesc cate un IHI, si ne asculta (chiar si selectiv) atunci cand trancanim la nesfarsit vrute si nevrute.
5. Pentru ca ne fac sa radem, pentru ca rad la poantele noastre chiar daca  ne-am incurcat la mijlocul bancului si nu-i mai stim finalul.
6. Pentru ca noaptea tarziu ne tin protectori in brate pana adormim .
7. Pentru ca n-au nici cea mai vaga idee daca ne-am machiat sau nu, si nu prea le pasa de look-ul lenjeriei intime atunci cand vor sa o dea jos.
8. Pentru ca nu recunosc nici in ruptul capului ca s-au ratacit si nu accepta vreodata vreo reflectie rutiera feminina cand sunt la volan.
9. Pentru ca petrec zile in sir sub masina si o asculta la motor ca pe Loreena Makennit - ca sa afle ca trebuie sa o duca la mecanic.
10. Pentru ca au raspuns la orice si sunt convinsi definitiv si irevocabil ca au intotdeauna dreptate.
11. Pentru ca ne alinta cu cele mai dragalase nume si se lasa alintati.
12. Pentru ca arata bine si habar nu au .
13. Pentru ca ne adora dar cauta sa lase impresia ca putin le pasa, numai sa nu ni se urce la cap.
14. Pentru ca miros bine dupa dush (ba chiar si inainte!)
15. Pentru ca fac chestii inteligente, revoltatoare, enervante, inexplicabile si ne furnizeaza multe dintre subiectele de conversatie cu amicele noastre .
16. Pentru ca fara ei ne-am plictisi .
17. Pentru ca pretind ca nu sunt romantici si de ziua ta te trezesti cu un cos imens cu florile tale preferate.
18. Pentru ca atunci cand au un hobby, cunosc si cel ami obscur detaliu al "domeniului" de interes.
19. Pentru ca atunci cand vor sex se folosesc de toate tertipurile ca sa ne bage in pat.
20. Pentru ca ne fac sa ne simtim apreciate.
21. Pentru ca se dau neajutorati si marturisesc ca nu stiu ce s-ar face fara noi .
22. Pentru ca atunci cand cad la pat cu o simpla raceala, ne spun ca ei nu mai pot indura mult durerea si insista sa ne tina la curent cu orice modificare a simptomelor .
23. Pentru ca sunt de neinlocuit!
24. Pentru ca nu stiu niciodata sa spuna "imi pare rau" .
25. Pentru acel "sti cat esti de frumoasa" necosmetizat,aruncat pe neasteptate, intr-o seara in care te simti oricum, numai sexy nu.
26. Ori pentru acel rarisim, fastacit, nepremeditat "TE IUBESC"
27. Sau pentru acea simpla declaratie de (re)asigurare "sunt aici langa tine, totul o sa fie bine"
28. Pentru ca sunt orgoliosi, excentrici, intelepti, imposibili, inacapatanati, minunati .
29. Pentru ca ii iubim!!!



Gasit pe profilul de FaceBook al unei tipe, m-a amuzat teribil :))

joi, 3 februarie 2011

Victorinox prin TMB

Victorinox este briceagul cu care umblu eu peste tot, pentru ca nu se stie niciodata cand am nevoie de o lama ascutita sa imi fac o salata de legume. Iar TMB este Tribunalul Municipiului Bucuresti.
Avand eu treaba cu niste acte prin TMB, m-am plimbat pe acolo cu backpack-ul in spate. In backpack Victorinoxul pus la loc de cinste intr-un buzunar.
Poate unii nu stiti, dar la intrare in TMB trebuie sa treci prin detector teoretic de metal iar bagajele sunt inspectate cu versiunea de mana. Am intrat de nu am avut nici o treaba, nu a piuit nimic de nici un fel desi e ditamai briceagul cu nspe functii si lamele, desfacatoarele si tirbusoanele aferente. Draci, nimic!
Oare cu ce iatagan trebuia sa umblu ca sa ma descopere ca sunt taliban? N-am idee.
De-abia acasa mi-am dat si eu seama ca ma plimbam cu instrumentul incadrabil la arme albe dupa mine, pentru ca il am tot timpul la mine uitasem de el.
P.S. Chiar nu ma prind ce ii impiedica pe unii sa isi rezolve problemele din justitie direct cu arma in mana, ca la intrare in TMB sigur nu te gasesc.

marți, 1 februarie 2011

Tot felul de mizerii

Intai am reusit sa racesc, probabil iar m-am crezut mascul prea feroce si m-am plimbat prin 4 magazine pe la -13 grade doar intr-o pereche de blugi. Dupa care am avut ideea geniala sa beau niste lapte rece de la frigider. Rezultatul e ca ma bucur de ce idee buna a fost feliatorul, pentru ca mi-am facut lamai la el, cu miere de munte poliflora. Dupa 3 zile de Coldrex e ceva mai bine, parca incep sa pot gandi, desi de fiecare data cand am un panseu mai elevat decat "fire bad, tree pretty" sau dau din bostan, ma ia cu junghiuri.
Pe urma a mierlit-o cartusul de negru din imprimanta, adica doar culoarea cea mai importanta. Dar s-a decedat intr-un mod foarte interesant, refuzand sa imprime desi era indicat ca avand inca undeva pe la 50% din volum. A fost o ocazie buna sa ma cultivez si eu partea cartuselor de cerneala si a rentabilitatii acestora pentru utilizatorul final. De ce naiba as ~100 de lei pe un cartus de negru cand cu ~20 iau unul care imprima aceeasi cantitate de pagini, nu stiu. Chiar nu m-am prins care este logica din spatele existentei a vreo 3 tipuri de cartuse de negru care se pot folosi in P805-ul meu. L-am comandat la PcGarage.ro pe cel mai ieftin, cica tine 510 pagini, aferim, mi-ajunge.
Merg azi prin apartamentul meu, frig ca naiba acolo, pentru ca aparent nu mergeau caloriferele, trebuiau aerisite. Nu stiu eu de ce am eu idei de aventuri din astea, cand sunt racit, in loc sa stau dracului in casa sub o patura si sa las vreo d-ra cu scoala de asistenta medicala sau pe cea studenta la farmacie sa ma ingrijeasca si sa ma puna pe picioare. Au venit cei de la RADET, si-au facut treaba lor, caloriferele merg iar si e cald si bine.
In fine m-am enervat mai definitiv pe router-ul de la D-Link, pentru ca ma apuca pandaliile sa constat ca un MSI de acum 5 ani si un jeg de T-Plink de prin vecini au semnal mai puternic si mai stabil decat un router de fitze care m-a costat aproape 1000 de lei. Naiba sa il ia, il duc la service, poate chiar e defect. Dupa atatia bani dati pe el, chiar trebuie folosit, nu se poate asa. D-Link-ul nu are raza de acoperire, MSI-ul vechi nu tine macar un download fara sa piarda conexiunea... numai alegeri proaste.
Saptamana trecuta am fost la un Starbucks si aia chiar fierb apa cand fac ceaiul, asa ca mi-am parlit varful limbutei de ma ustura si acum. In caz ca se mira cineva de ce sunt asa de cuminte si tacut, pentru ca nu am de ales. Si pe langa limbuta m-am trezit de cateva zile ca ma supara din nou o masea la care am plomba, e sensibila la cald si rece, semn ca i-a sarit din nou din material. Nu stiu ce naiba are, nu e prima data, iar eu nu mananc chestii pe care sa le sparg in dinti pentru ca mi-e prea lene. Cel mult niste nuci, alune sau ce arahide or baga in Snickers.
Probabil mai sunt si altele, gen mail-uri pe care nu am avut inspiratie sau timp sa le fac, telefoane pe care nu le-am dat... rau e cand nu esti pe picioarele tale 100%. Mai mult ma enerveaza ideea decat chiar stare de rau.

Ghid util: cum sa ne dam importanti

Pentru ca am un moment in care e un pic de liniste si nu tusesc de ma doare capul voi profita de ocazie sa va invat cate ceva.
Dupa cum stim, toate sunteti niste printese, niste minunate, niste dive fara de care Pamantul nu s-ar roti si nici Soarele nu ar straluci. Dar cum sa convingeti restul lumii de ce zeitze care va faceti mila de niste muritori de rand sunteti?
Pai daca sunteti cele mai cele, apai sigur trebuie ca sunteti ocupate pana peste cap, cu job-uri importante, cu firme, decizii grele, munci extenuante printre care nu mai stiti cum sa mai faceti balet ca sa le impacati pe toate. Asa ca sunteti indisponibile pentru socializare, saracutele exploatate ce sunteti.
Totusi, ar fi bine sa tineti minte ca si chat-ul de Facebook arata daca sunteti idle. Si cand ala beculeste verde de vreo 2 ore, Pulea Spataru' va mai crede ca faceti altceva decat sa frecati mentosana pe banii firmei :)).
P.S. reamintire pentru cei care intra pe mess ca sa puna status busy, mai bine nu intrati daca tot sunteti asa ocupati. Eu nu cred ca am pus vreodata la servici status de busy, pentru ca sunt la servici sa muncesc si nu am alta treaba decat cea pentru care am id-ul de mess conectat.