vineri, 12 februarie 2010

Ipocriti? Idioti? Minti slabe?

Ma uit in jur si pot doar sa accept realitatea, ca fac parte dintr-o societate ce promoveaza sub-mediocrittatea si se complace in asta, ba chiar mai mult, este multumita si fericita sa se scalde in mizerie.
Nici nu as sti de unde sa incep...
Poate cu situatia de afara, strazile sunt inundate pentru ca zapada nu a fost data la o parte si gurile de canal sunt astupate, de fapt e prea putin spus ca sunt gurile de canala astupate, zapada s-a adunat si a fost mutata pe marginea drumului de sunt acoperite aproape complet masinile parcate in locurile respective. Intr-o tara civilizata, zapada ar fi fost topita sau indepartata responsabil, aici nici macar cu sare nu au dat. Pe mine ma deranjeaza prea putin troienele de zapada, ghetele mele sunt date cu ceara, nu intra apa in ele si imi place sa fac un pic de miscare. Mi se pare insa jenant cum si-au facut treaba de deszapezire firmele contractate, la noi in zona au trimis o masina, a frecat menta 5 minute si i s-a stricat motorul asa ca a plecat inapoi acasa.
Cu ce sa continui, cu disperarea oamenilor de a crede ca au o relatie? Au ajuns atat de disperati incat agata pe Mafia Wars, pe okazii.ro, la naiba, pana si pe mine m-au luat la intrebari femei din cauza blog-ului, sau m-au gasit pe messenger. Chiar in halul asta am decazut, incat sa cautam contact uman cu atata disperare si inversunare incat sa nu mai vedem ce este exact langa noi, in viata reala si la 2 pasi distanta? Stiu cateva prietene care au plecat din tara pentru ca si-au gasit partener printre straini, procentual vorbind fata de cate femei stiu eu e semnficativ, ar trebui sa ne dam seama ca ceva nu functioneaza in domeniul asta. Mi s-a intamplat sa ies de 3 ori cu o fata si sa aflu ca avem o relatie, sa ies si sa fac mult mai multe cu alta ca sa aflu ca nu avem o relatie, ca deh, femeile au un mecanism psihologic foarte misto cand e vorba sa se disculpe pentru ce porcarii fac si dau dovada de o ipocrizie incredibila, cu dovezi pe fata ca sunt egoiste si interesate. Barbatii stim deja ca sunt toti niste porci, inclusiv eu, asa ca feministele pot sa stea linistite pe partea asta.
Pretindem ca suntem prieteni, dar nu avem timp de ei, nu stam de vorba cu ei, nu ne vedem cu ei, nu-i bagam in seama. Ne dam ocupati rau la servici, ca da bine si credibil pe criza asta, dar suntem vazuti pe messenger, pe Facebook ca frecam menta, de asta avem timp, dar de persoanele care pretindem ca ne sunt importante nu. Pretindem ca suntem prieteni, dar intrebati nu suntem in stare sa avem un raspuns cinstit fata de ei, le ascundem adevarul pentru ca ne e frica de consecinte. Ce consecinte, ca nu putem avea si prajitura si sa o si mancam? Avem vorbe goale rasunatoare, toti avem asta, promitem, afirmam, dar nu ducem la capat, nu finalizam, nu urmeaza actiunile si gesturile implicate de toate povestile ce le-am insirat. De unde atata ipocrizie, atata egoism orb, care nu tine cont ca cei din jur au si ei dorintele lor? Merita tinut cont de aspiratiile celor din jur ca sa le indeplinim pe ale noastre, uneori se intampla sa coincida.
Pot doar sa vad toata disperarea asta cu Valentine's Day, care nu e decat un pretext de a vinde inca ceva, pe baza culpabilizarii din partea societatii daca nu esti in ton moda asta descreierata de a adopta sarbatori tipice inculturii americane. Nu exista nici o sarbatoare legala aprobata in Romania care sa se numeasca Valentine's Day, mai mult, nu exista nici un Sfant Valentin in calendarul ortodox, religie majoritara a tarii noastre. Dar peste tot se pun decoratii, se fac oferte, se screme, se intoarce pe toate partile o natiune intreaga pentru a-i viola mai bine identitatea si traditiile ce ar trebui sa o defineasca. Exista Dragobetele, este o sarbatoare perfect romaneasca ce exista de pe vrema dacilor, o traditie mai veche cu doar vreo cateva mii de ani fata de mizeria asta de Sfantul Valentin care a fost scoasa la naftalina de americani in secolul 19. Si sunt unii care au tupeul incredibil sa afirme ca Dragobetele este echivalentul romanesc al acelei porcarii de import americane, asemenea dovada de minte slaba si supunere fata de un viol pentru constiinta si identitatea noastra nu credeam ca voi vedea. Nu, nu, Valentine's Day este echivalentul Dragobetului, nu invers, pentru ca noi suntem ROMANI, pentru ca sarbatoarea noastra este mai veche, daca nu este mai buna! Cui nu ii convine, sa aplice la loteria vizelor si sa se care dracului de aici pentru ca ne face umbra degeaba si ne consuma inutil oxigenul.
De aceea eu iau atitudine si refuz sa admit prezenta acestei sarbatori, sunt impotriva ei, si niciodata nu voi participa la ea sau voi avea vreo actiune care sa ii valideze cumva dreptul la existenta in tara mea.

3 comentarii:

  1. te contrazic...Sf.Valentin ortodox este pe 16 februarie :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Faci parte dintr-o societate in care toata lumea se fute si tu faci laba... Si... a propos de viol... u might need one!
    Ppaapapapapaaaaaaaaaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din cate citesc eu pe http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie16.htm, exista un sfant mucenic Valent, caruia ii lipsesc 2 litere si e cu 2 zile mai tarziu. Deci nu exista.

    Alegerea mea este sa fiu eu, nu o marioneta care face ce se asteapta societatea.

    RăspundețiȘtergere