marți, 26 ianuarie 2010

Un pic de venin

Mai aflu si eu cate ceva, despre ce se presupune ca inseamna sa fii personaj sociabil.
Sa dam studiu de caz idiot cu inima presupus franta de persoana de sex feminin. Buuun!
Ce inseamna daca te rogi de alta sa te duci sa te vezi cu ea in club, dansezi cu ea de convingi tot clubul ca urmeaza sa prestati pornografia de la verticala si la orizontala si pleci ranjind?
Ar fi mai multe variante, de exemplu:
  • nu esti in stare sa faci fata si sa iti rezolvi problemele singur
  • jumatatea de fapt nu conta, daca ti-a fost asa usor sa ti-o scoti din minte
  • nu stii de fapt ce simti si ce vrei, oricare fiind buna de frecat
Cazul numarul next e cu presupuneri de profesionista, pretentii, alea, alea... daaaaar i-am gasit din start greseala ce contrazice jenant si evident presupunerile anterior mentionate. Eu mi-as da ceva palme peste ceafa in situatia similara, de fapt am si facut-o pentru ca am uitat sa actualizez ceva.

Cazul ultim pe ziua de azi, vorbind mai general, te duci in vreun club ordinar cu sleahta de cunoscuti. Bautura, distractie, idioti, muzica, fum, zgomot, ce se poarta prin speluncile de Bucuresti, mai ordinare sau mai cu pretentii de clasa. A doua zi, facut(a) praf, mahmur(a), adunat(a) de pe drumuri, dar te-ai distrat... super distractia asta dupa care iti trebuie inca o zi sa te aduni. Care e rezultatul, ma intreb:
  • te-ai odihnit? nu prea vad cum, doar te-ai trezit la pranz a doua zi si inca nu stii pe ce lume esti
  • te-ai relaxat? serios, la cum te doare capul, ai vrea sa inceteze si miscarea browniana, de relaxare ce ai adunat in tine
  • te-ai dezvoltat ca persoana? wow, ce de chestii stii acum, poti sa le faci acum, le-ai realizat in plus acum fata de ce erai capabil(a) in trecut
  • te-ai vazut cu sleahta? ar fi un rezultat, daca ai mai tine minte ce ati discutat, dar intre muzica data prea tare, bautura nelipsita si agitatia ca deh, trebuie sa te distrezi, slabe sanse sa mai tii minte altceva in afara de cum ii cheama
  • te-ai discutat subiecte elevate? sa dea naiba, teorii ale lui Schopenhauer debitate in jurul paharelor cu diferite posirci, te crezi la inceput de secol 19 sau 20
Deci care e rezultatul? Ti-ai ignorat problemele de viata personala, problemele de munca intr-o seara, hai sa zicem o noapte. Si? A doua zi dimineata tot acolo sunt, nu le-a rezolvat nimeni in timp ce cheltuiai energie, timp si bani, iar acum surpriza, esti pe minus.
Crezi ca ai prieteni? Da' de unde, cand a fost ultima data cand cineva din grupul ala te-a ajutat? Sau cand ai avut destula incredere in cineva din grupul acela incat sa te poti baza pe persoana respectiva?
Unele persoane ar putea crede ca se reincarca asa, dar nu fac decat sa se consume si mai mult, cheltuind o data energia ca sa uite, si o data ca sa isi aduca aminte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu