joi, 24 decembrie 2009

Razboiul meu

Doua citate absolut geniale:
  • I can fight only for something that I love. I can love only what I respect.
  • Reading is not an end in itself, but a means to an end.
Dar daca va spun de unde sunt, nu o sa va vina sa credeti. Sunt din Mein kampf, autor Adolf Hitler, acel Adolf Hitler din al doilea razboi mondial, exterminarea evreilor samd.
Citesc si ma mira cum un personaj care avea inclinatii artistice a ajuns in extrema cealalta, unul dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii, si asta cu cele mai bune intentii pentru tara sa. Pe de alta parte, avand in vedere ce le faceam eu cand eram mic broastelor din lacul 23 August pentru ca mi s-a spus o data ca ce e mult nu e bun, e destul de usor de extrapolat si de ajuns la ce le-a facut Hitler evreilor.
Deocamdata cred ca perioada in care a fost la Viena si a facut foamea dupa ce i-au murit parintii l-a schimbat si l-a facut sa urasca evreii, pentru ca aia aveau de mancare iar el nu. Aia aveau haine, iar el nu. Dar sa dea naiba daca m-am prins ce avea cu marxismul, aparent era impotriva actiunilor sociale gen da-i unui om un peste si mananca o zi, era mai curand adeptul schimbarii intregii societatii pentru a elimina cauzele care duceau la somaj, foamete, saracie.
Un personaj foarte interesant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu