duminică, 29 iunie 2008

Ghid de folosire a pisoiului

Pentru ca in ultima vreme s-au observat inacceptabil de multe tentative de folosire gresita si/sau defectuoasa a pufosului nostru preferat, este considerat oportun sa fie prezentate cateva indicatii de folosire a pisoiului.
1. Initial si de principiu pisoiul este un animalut prietenos, foarte dragalas si pufos. Este recomandat sa nu faceti nimic pentru a modifica aceasta stare.
2. Deplasati-va cu atentie si nu calcati pisoiul pe coada, il veti obliga sa se intoarca si sa va bage in seama cu o pereche de colti infipti cu fermitate in piciorul Dvs.
3. Similar mai sus, nu trageti pufosul de mustati, pentru ca ii va fi foarte usor sa va lase o amintire permanenta in mana.
4a. Pisoiul are auzul foarte fin si va sti daca il vorbiti de rau, si va lua masuri sa va miaune in mod similar.
4b. Pufosul are mirosul foarte fin, va simti daca va este frica de el sau aveti intentii agresive si se va infoia si zbarli. Este indicat sa va dati usor inapoi, incet dar in mod sigur si evident pentru ca a nu provoca o reactie de raspuns excesiv din partea pisoiului.
4c. De asemenea pisoiul are un vaz foarte bun si va sti sa identifice prada reala pe care chiar o vaneaza si sa faca diferenta de cea cu care se joaca. Este posibil sa fie prins de entuziasm si sa fie destul de serios in joaca sa, aceasta este o consecinta a naturii sale salbaticute. Daca ii explicati sau aratati ce va raneste si ii acceptati superioritatea sa pufosul va da inapoi si chiar va va ingriji ranile provocate. Felinele au o ierarhie sociala foarte bine stabilita, nu accepta niciodata transgresiuni de la aceasta.
4d. Foarte multe persoane ignora memoria pisoiului care este foarte buna si ii arata cine a avut grija de el, sa aiba uscatele si apa proaspata in castronel. Desi nu putem vorbi de recunostiinta din partea pufosului, intrucat el considera ca merita aceasta atentie, se poate prevedea ca va avea grija sa repete comportamentul sau care a dus la primirea de uscatele mai multe si mai bune sau de apa proaspata.
5. Daca vaneaza un soricel si vi-l aduce ca sa arate ca isi face treaba sa de pisoi, este indicat sa il laudati pentru eforturile sale. Un pufos laudat este un pufos mai eficient si mai productiv, si poate fi invatat cum sa vaneze pe placul Dvs. si cum sa procedeze cu captura sa in mod corespunzator dorintelor Dvs.
6. Este posibil in rare ocazii ca pisoiul sa miaune si sa se frece de picioarele Dvs. Acesta este unu lucru pozitiv, este semn ca va accepta in teritoriul sau, recomandarea noastra este sa il mangaiati pe capsor si sa urmariti daca toarce. Daca acest fenomen extrem de rar se manifesta in privinta Dvs. il puteti lua sa il tineti in brate. Nu impiedicati in nici un fel plecarea sa din bratele Dvs., il veti antagoniza si veti pierde bunavointa pisoiului, in cel mai fericit caz.
7. Este posibil sa faceti parte dintre acele persoane carora nu le plac pisicile sau chiar sunt alergice la ele. Va supunem atentiei faptul ca pufosul este un animalut salbaticut si de prada, ce va reactiona corespunzator daca se simte ofensat sau atacat.

4 comentarii:

  1. Stii ce e mai fun decat un pisi mic? Doi pisi mici, care iti vor face din casa un mare teren de joaca, te vor tolera pe teritoriul lor si vor considera absolut imperios necesar sa se aseze cu labutele pe tastatura in plin deadline, cand tu scrii cu viteza superluminica....

    Animalutele mici si pufoase care stiu cand ti-e rau, care te mangaie si te dragalesc atunci cand iti vine sa iti iei campii...eu le iubesc, am doua pisi mici si dragute acasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragut pisoias :) dar se pare ca el cam foloseste "stapana" , si nu invers...

    RăspundețiȘtergere
  3. E mai curand despre mine postarea decat despre motanii mei. Acum nu stiu cine de la cine a invatat sau copiat, dar rezultatul final e ca eu ma port ca un pisoi destul de des.
    Bilbo si Smaug sunt destul de cumintei, nu prea se tin ei de prostii, au invatat ca nu trebuie sa isi puna labutele pe tastatura. Si ca nu au voie sa roada cablul de mouse. Dar in fiecare dimineata redecoreaza holurile, intorc cum vor ei covoarele.
    As fi un pisoi tare educat si atent cu stapana mea. As vana soricei pentru ea si i-as aduce plocon vrabiute si pietricele sclipitoare. Si as lasa-o intotdeauna sa manance ea prima.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stim stim :) pai despre tine era si comentariul meu. Dar acum ca ai adus precizari suplimentare...dragute si precizarile :)

    RăspundețiȘtergere