marți, 27 mai 2008

Frumoasa necunoscuta

Ma gandeam azi la o femeie pe care o cunosc de putin timp, dar o observ de mult. Trebuie sa fie o viata tare trista sa stii ca ai ajuns unde esti doar pentru ca arati bine si ca nu ai nimic altceva pe care sa te bazezi.
Sigur ca de obicei exista cate un fraier, dispus sa te ajute si chiar sa iti faca treaba in speranta ca va primi ce isi doreste, adica sa ti-o traga bine. Dar nu faci decat sa te sabotezi singura, argumentul asta tine pana pe la 35 de ani, cat arati bine si mai esti in stare sa atragi. Dupa asta natura isi urmeaza cursul, ramai singura pentru ca fraierul isi gaseste alta mai tanara si mai contorsionista.
Arsenalul tau feminin nu mai da roade, nu mai merge cu bluzite decoltate pentru ca nu mai ai ce impinge sa dea afara din ele, nu mai tine mersul unduind soldurile pentru ca fundul din care alta data dadeai multe de inteles s-a flescait, emoticoane cu pupaturi si flirtari pe mess nu mai au nici ele efect pentru ca trebuie sa recunosti cinstit, te-ai expirat.
Si asa ajungi la 30 si ceva de ani stiind doar sa fii hostess, receptionista sau alt job din asta care nu inseamna decat ca esti calificata sa o sugi. Viata e scumpa, prietenul/sotul pe care l-ai agatat cu felul cum arati incepe sa se uite dupa altele, te simti urata si nesigura pe tine pentru ca asa si esti.
Tu crezi acum ca ai fost desteapta si te-ai folosit de barbati si felul cum arati ca sa iti faci viata mai usoara. Dar chiar ti-ai facut-o mai usoara? Eu as spune ca acea colivie de aur in care te-ai bagat singura tot colivie este, ai renuntat la independenta pentru niste sclipici. Unde sunt barbatii pe care i-ai folosit, si mai ales cu cine? Pentru ca pe tine sigur te-au lasat. Ei bine, sunt mari sanse ca fraierul pe care credeai ca il duci de nas sa se fi descurcat chiar bine in viata, daca il ducea mintea indeajuns incat sa poata face si treaba ta pe langa a lui inseamna ca era capabil, in stare sa munceasca, sa se implice si sa fie om de echipa. Genul asta de oameni incep sa fie tot mai apreciati, pentru ca pot spune din experienta ca este foarte greu sa gasesti oameni capabili.
Dusul cu zaharelul merge o vreme dupa care se cam trezesc ei la realitate si incep sa puna conditii. Vrei x sau y, aia sau ailalta? No problem, dar esti si tu fata buna si stai o data ca matza din banc care nu stia sa traverseze strada. Daca nu ai fost in stare sa apreciezi cand era gratis, acum platesti. Ai crezut ca iesi mai ieftin, dar socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ.
Tu cu prostiile tale i-ai facut de fapt un serviciu, l-ai facut sa se maturizeze si sa invete care este valoarea lui si ai pus un pret pe ea, pe tine. Nu ai stiut sa apreciezi, nu gestul ci motivul. Cea mai des intalnita greseala la femei este faptul ca apreciaza sau judeca resursele pe care le au barbatii, nu alegerile pe care le fac in utilizarea lor.
Ce ai obtinu? Doar o amanare. Ce crezi ca urmeaza? Scadenta si plata cu dobanda cu tot. Acum sigur nu crezi ca se va intampla, pentru ca nu a fost nevoie si ai tot scapat.
Dar e vorba din batrani, tare adevarata: ulciorul nu merge dus la apa de prea multe ori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu