luni, 24 martie 2008

Prostitutia si Romania

Daca nu era Zoso si al sau blog, corespondentul ziarului Libertatea in lumea blogurilor nu aflam si eu de succesul pe care il are industria prostitutiei din Costa Rica.
Costa Rica are femeie latine, inclusiv importate de prin tarile vecine si prietene, oferta e bogata, comentariile pozitive si preturile decente.
Atunci imi pun intrebarea, Romania cum sta la capitolul asta? Ca femei frumoase avem garla, foame este, multinationale este, UE este. Ei bine, daca ma iau dupa site-ul asta, Romania sta foarte prost. In timp ce pentru Costa Rica ultima postare este din martie anul asta, pentru Romania este veche de un an.
Citind relatarile de acolo devine tot mai clar ca cei care le-au scris nu au fost chiar multumiti de serviciile din Romania, cu situatie ceva mai buna in Moldova. Deh, unde e foamea cea mai mare si femeile sunt mai curve, ma asteptam. In comparatie cu Costa Rica insa si tona de recomandari stam foarte foarte prost. Unde sunt comentariile despre show-urile si petrecerile din Bavaria si alte cluburi? Povesti cu prostituatele de pe Magheru, ca baietii de acolo lucreaza la greu sa le aduca clienti de ce nu sunt? Pe net e plin de site-uri de escorte, dar nici o mentiune de asa ceva.
Eu cred ca e o problema grava de marketing, pentru ca un client multumit se lauda iar unul nemultumit face si mai mult zgomot facand scandal. Eu cred ca nu se vinde produsul, poate e prea scump, poate e prea greu accesibil pentru ca orice strain in vizita in alta tara nu ar zice deloc nu la niste extra distractie.
Hi5-ul e plin de disperate, Bucurestiul e plin de studente venite de la tara sau din Republica Moldoa care au nevoie de bani, dar nu se simte deloc asta. Asa ca pe langa toate tarfele care apar prin rapoarte peste tot in UE pentru prostitutie, mai e destula marfa ramasa si pentru consum intern. Cred ca nici macar asta nu suntem in stare sa facem ca lumea.
Si sa fim seriosi, barbatii romani habar nu au cum sa trateze o femeie, asa ca nu e de mirare cate pleaca afara la produs sau la maritat. Cand eram prin ASE au venit la niste studii 2 pusti din Olanda, care nu au avut deloc dificultati in a gasi 2 toante care sa se lase studiate. Evident aia s-au distrat si cand a fost sa plece, s-au carat fara remuscari si regrete. Ce, era vina lor ca alea erau disperate si curve? S-au aruncat proastele alea pe astia doi doar pentru ca nu erau romani. Si precis nu sunt singurele.
Cred ca trebuie un program de bonusuri si reduceri pentru clientii care isi exprima parerea pe site-uri internationale. Niste reduceri serioase pentru solicitari de perioada mai lungi de timp sau functie de perioada anului. Nu ar strica sa faca niste recomandari si reclama proprietarii diverselor stabilimente, un forum de discutii ca sa mai afle care e tendinta pietei: roscate, blonde, inalte, scunde, atzatzate... sau nu. Si mai ales sa prezinte marfa bine, cu poze decente facute cu simtul raspunderii nu la plezneala cu petarde de aparate foto. C-a ajuns un DSLR sa coste cat 2-3 sesiuni ale lor.
Reclama e sufletul comertului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu