duminică, 16 martie 2008

Demontarea unui mit

Societatii noastre ii place tare mult sa creada ca este foarte moderna si atat de avansata. A facut progrese atat de mari incat a inventat notiunea de "fuck buddy".
De regula este vorba de un barbat care are "ingrata" sarcina de a satisface pretentiile sexuale ale unei femei. Daca aceasta este intre relatii, sau are o relatie de care nu este multumita si satisfacuta fizic are voie sa apeleze la acest fuck buddy pentru a fi rezolvata. Nu ma intereseaza acum considerentele morale, sau mai bine spus cele imorale.
Mult mai interesant, si chiar amuzant pentru mine, este ca aceasta notiune nu este deloc noua. Nu este deloc inventia sau apanajul SUA cumva, dupa cum s-ar putea crede. Radacinile acestei profesii sunt mult mai vechi, ea regasindu-se atestata public in opere si arta din secolul 18. Pe atunci era la mare moda si bun gust ca doamnele din inalta societate sa aiba un cicisbeo, un fel de combinatie intre amant si servitor.
Nimic nu se schimba, nimic nu ramane la fel, liniile intre bine si rau, intre moral si imoral sunt din ce in ce mai putine. Sau asa au fost intotdeauna iar noi am fost niste ipocriti care nu am vrut sa recunoastem asta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu