luni, 19 noiembrie 2007

Greu, greu

Ce-o fi asa mare problema "sa faci rost" de un film care e de vreo 2 saptamani pe torrentleech nu stiu, ca doar e plin de romani acolo. Invitatie se gaseste, ca doar n-oi fi eu singurul roman care e VIP si poate sa dea.
Dar pe mine ma roade intrebarea ce-i asa important la un film de duzina, care nu face decat sa povesteasca o situatie banalizata de intalnirea repetata pe vremea lui Ceausescu?
Problema care trebuie pusa, si pentru care ar trebui sa verific filmul, este dreptul femeii la avort. Din punctul meu de vedere este de un retardism fenomenal sa dai voie unei femei sa avorteze doar pentru ca asa vrea ea. Pentru cine nu s-a prins inca, e nevoie de 2 persoane ca sa faci un copil. Asa ca daca el decide ca vrea copilul, ea trebuie sa il livreze si pe urma nu mai e nevoie sa se implice. Tot asa cum daca el nu il vrea, ea poate sa pastreze copilul. Imbecilitati de genul "e corpul ei" nu tin la mine, daca il facea singura chiar era doar decizia unei singure persoane. Si nu e corpul ei, pentru ca era doar al ei nu ar avea motiv sa ceara pensie alimentara daca pastreaza copilul, cand e vorba de scos bani nu mai e doar al ei si nu mai e doar alegerea ei.
Personal un avort mi se pare o crima, pentru ca deja acea fiinta are un ADN, are trasaturi, are un viitor pe care il negi. Dar exista situatii destul de clare in care este necesar, poate de exemplu pune in pericol viata mamei.
Ceea ce cer eu este ca un avort sa poata fi efectuat doar cu acordul ambilor parinti, nu doar al mamei.

2 comentarii:

  1. si daca isi ia bani pentru asta, e corpul ei si a carat copilul ala 9 luni. si ala i l-a bagat in burta, chit ca a fost consens.
    generalizarile, ce se zicea despre ele? periculoase.
    depinde de fiecare femeie ce decide, indiferent daca il dai tatalui/in adoptie, sau il pastrezi, sau avortezi, tot raman semne. Nu poti sa ai un copil in burta si sa uiti ca ai avut.
    Asa ca copii, folositi caciulita si scutiti-va de dileme morale

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti cam scapa faptul ca femeile sunt duplicitare, iar chestia cu avortul se bazeaza pe premiza absolut gresita ca e doar corpul ei.
    Este aproximativ o imbecilitate sa sustii ca e doar corpul ei cand copilul este entitate distincta de ea. Cu un cod ADN diferit de al mamei. Si care nu ar exista fara aportul unui el.
    Dreptul femeii de a decide singura ar trebuie sa se limiteze doar deschisul sau nu al picioarelor.

    RăspundețiȘtergere