marți, 17 aprilie 2007

Doar in SUA

In maretele SUA.
Si asta dupa ce au atatea politii si servicii secrete. Jenant!
Desigur, imbecili cei de la Libertatea care nu sunt in stare sa se decida daca politia a ucis unul din atacatori sau l-a arestat.

10 comentarii:

  1. Astfel de incidente s-au intamplat si in alte tari, stai tu linistit, doar ca nu sunt la fel de mediatizate. Cei de la Libertatea nu sunt imbecili, daca urmareai stirile observai ca pur si simplu nu s-a stiut la inceput ce s-a intamplat cu agresorul, daca s-a sinucis sau nu. CNN, Fox News, CBS, toti, intrucat politia nu spusese ce si cum.
    Cat despre comentariile astea de genul "only in america" si urmele de ranjet, un cititor pe EVZ a spus-o cel mai bine:
    "Nici nu ma asteptam la altceva. Bucuria bolnava a multor romani, la faptul ca niste pusti de facultate au for omoriti, este graitoare pentru nivelul moral scazut care exista in Romania.
    Mintea bolnava a acestor indivizi, gaseste justificare si chiar bucurie in orice picatura de singe varsat de americani."

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte probabil ca sunt astfel de incidente si in Franta, Marea Britanie, Germania... dar a dracu' chestie, nu scrie nimic despre ele.
    Si tocmai pentru ca ar fi foarte ciudat, ar trebui sa se scrie pentru ca ar fi socant. Dar nu au genul asta nebuni si numarul impresionant de victime. Si nici audienta morbida care sa citeasca cu interes asa ceva.
    Textul articolului din Libertatea schimba soarta atacatorului de la un paragraf la celalalt fara vreo motivatie prezentata.
    Ranjetul nu e pentru moartea unuor amarati, ci pentru ca li se aduce aminte ca ar trebui sa stea la ei acasa pana sunt in stare sa isi faca ordine in ograda.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ba scrie de toate, trebuie doar sa casti ochii. Faza cu ograda si ordinea, it's a two-way street, isn't it. Unii fac, altii dau din gura. Si uite asa ...

    RăspundețiȘtergere
  4. By the way
    >>Si asta dupa ce au atatea politii si servicii secrete

    Here's a hint. O femeie face un copil in 9 luni, dar 9 femei nu fac un copil intr-o luna. Sper ca n-am fost prea subtil. Ca vezi tu, exista un decalaj de la momentul in care se declanseaza primul foc, pana cand se sesizeaza politia si apoi pana apar la locul faptei. Un om, cu doua revolvere si holuri si clase pline de copii, cu usi baricadate. Eu ma mir ca a omorat numai 32 si nu vreo 60. Sa nu ma minti spunandu-mi ca politia/salvarea/pompierii romani au timpi de reactie mai buni. Oricum, cum aparuse stirea la TV dupa ce m-am recules repejor am deschis blogul tau ca stiam exact ce urmeaza sa scri. Niciodata nu dezamagesti, Sir Ice ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand se apuca unul sa cumpere cam multe arme si munitie cat pentru un regiment ar cam trebui sa iti pui niste intrebari.
    Te-ai fi asteptat ca dupa acel 11 septembrie si multe, multe alte atentate in scoli sa fi invatat ceva.
    SUA incearca sa se prezinte ca o tara perfecta, dar uite ca nu prea e cazul.

    RăspundețiȘtergere
  6. SUA niciodata nu a incercat sa se prezinte ca o tara perfecta, ba dimpotriva este campioana la a-si pune rahatul in vitrina ca sa fie admirat de toti. Dupa 11 septembrie s-au invatat multe lectii, crede-ma, dar nici cu detectoare de metale si paza la fiecare usa nu putem trai. Ca de s-ar apuca pe astfel de drumuri oricum s-ar gasi voci sa zica "poftim domle libertate in SUA", deci orice ar face tot nu fac bine.
    Cat despre achizitionarea munitiei, tocmai ca magazinele se sesizeaza si au un numar limita, dar nimeni nu spune ca nu poti sa cumperi de la 5 magazine diferite sau ca ala si-a facut stocul pe parcursul timpului. Deci speculezi.

    Adevarul e, Ice, ca orice ai face nu poti sa impiedici astfel de nebuni. Cu sau fara legislatii, vesnic va scapa cate unul si va lua cu el vieti peste vieti. Ceea ce s-a intamplat in SUA insa este ca unul le-a dat tonul la restul, din pacate. E un trend in mintea bolnavilor, toti care vor sa-si puna capat vietilor vad cat tam-tam se face la stiri si vor sa ... sti tu ... go out in a blaze of "glory". E regretabil ce s-a intamplat, e clar, insa parerea mea e ... mai usurel cu critica. Nu zic de tine, zic la modul general, mai ales la adresa romanilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Oh, si ca un ultim comentariu pe tema asta ca am cam zis tot ce era de zis, in consecinta titlul este misleading si tipic anti-american. Te complaci si tu in stereotipuri, preferi sa ramai superficial in loc sa aprofundezi si sa-ti pui niste intrebari, nu esti sincer interesat de ce se intampla ci doar sa arunci cu noroi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu ti se pare ca le scapa cam des?
    Repet, de ce nu se aud despre astfel de incidente in UK, Franta sau Germania?
    Serios, se anunta ca imperfecta? Te-ai uitat la vreun serial US in ultima vreme? Toate pe tema ce politisti destepti avem, rezolva toate cazurile. Ce medici tari avem, vindeca pe toata lumea.
    Plus filme. Si spectacolele care le fac din fotbalul american si hochei.
    Mai apare cate unul ca Michael Moore care pune niste intrebari incomode si voi incendiare, dar il baga cineva in seama?
    Ipocrizia este trasatura definitorie a SUA, consecinta naturala a oportunismului.
    Citeam iar in Libertatea ca e un evreu roman emigrat in SUA ar fi murit pentru studentii lui si ca urmeaza sa fie decorat de Basescu. Chestie care nu o prea inteleg, daca a renuntat la Romania de ce sa primeasca o decoratie romaneasca? A vrut sa fie american, a murit in SUA pentru americani, sa-l decoreze Bush.

    RăspundețiȘtergere
  9. Esti extraordinar de prejudiciar si nu iesi din tiparele definitorii de american haters.
    Zici de filme. Filmele sunt filme. Poate-mi dai exemple de productii straine care nu tin cu ai lor. Nu are absolut nici o legatura, este un argument subtire de tot. Asta numesti tu argument?!? Surse de divertisment? Halal! Astfel de incidente AU AVUT LOC in tarile numite de tine, esti batut in cap, de cate ori sa-ti spun si cate link-uri sa-ti tot dau? Dar vezi tu, mass-media e mass-media. Daca nu se intampla in America nu e senzational. Iar tu cazi in capcana lor si-i iei pe bune.
    Cat despre evreul roman plecat din Romania, o sa-ti dai seama cand citesti despre el cat de penibil si plin de venin ai fost la faza asta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce fel de natiune demna si cu onoare e cea a caror cetateni ii scuipa in fata si-i neaga pe cei care si-au strans inima in dinti si din varii motive au cautat sa infrunte toate greutatile si sa-si cladeasca o noua viata de la inceput? Vezi, asta e una din chestiile care-mi place la americani. Oriunde ai fi in lumea asta, din orice motiv, pentru ei tot american de american esti si trec prin sabie si foc sa te scoata la greu in caz ca esti pe teren strain care vede conflict [vezi ce s-a intamplat recent in Israel]. Si chiar si daca nu esti, te accepta sub aripa lor atata timp cat impartasesti idealurile care le considera de valoare: onoarea, cinstea, etc. In schimb la romani, cum indrazneste unul sa-si incerce norocul la altii, e gata frate! Acol' sa stai tu nu mai esti de-al nostru. Dusmania asta intre noi destrama natiunea si da totul de rapa iar oameni ca tine or sa o alimenteze mult si bine.
    Eu sa fiu mama tara a unui cetatean plecat, as cobora capul in umilinta si as spune "imi pare rau ca nu am fost tot ce-ai vrut tu sa fiu" si M-AS AMBITIONA SA DEVIN MAI BUNA. Asta se numeste motivatia de a fi mai bun, un pas inainte, iar gandirea ta duce la stagnare si regres.

    Indiferent motivele aluia de a pleca din tara mama, eu tot roman ii zic si sunt mandru ca ne-a mai ridicat putin imaginea noastra ca popor in ochii strainilor, ca prea auzim numai de tigani si capsunari.

    Wow, imi place ce-am scris. I think I'll blog your comment.

    RăspundețiȘtergere