luni, 25 decembrie 2006

Sarbatorile la romani

In ultimii ani, de cand a crescut audienta Pro(S)TV-ului mai exact, sarbatorile la romani se screm sa fie cat mai identice si la fel cu cele americane. Se importa la greu Valentine's Day si Halloween-ul, de Craciun nu se mai asculta colinde romanesti. Trebuie sa ne imputim la greu cu Jingle bells, Silent Night samd.
Alt obicei impamantenit bine la noi este sa ne trimitem SMS de urari cu diferite teme:
- lumina blanda, calda, sfanta etc.
- urari variate de sanatate, bani, tot ce va doriti etc.
- adaugari si extinderi la familie, cei dragi, soti, copii etc.
- nasterea Domnului, sfintele sarbatori, Craciun sfant etc.
- pogorari de tot felul.
Stiti ce ma enerveaza cel mai mult? Falsitateate afisata de sarbatori. Ii apuca pe toti bunatatea pe ultima suta de metri, dupa ce tot anul s-au cacat pe tine si si-au batut joc de tine pe toate partile, au facut promisiuni, au zis ca fac si dreg, au facut alta sau nimic si cand le pui in fata rahatul sa-l miroasa tot tu esti de vina. Nici macar in stare sa raspunda la telefon nu-s in stare. Sau SMS. Sau mail. Sau pe mess.
Mie mi-a ajuns, nu raspund la nici un mesaj anul asta, imi bag picioarele in ele de sarbatori. Sau ar fi ceva de genul asta:
In spiritul comercial in care au fost pervertite aceste sarbatori traditionale romanesti va urez sa primiti cadouri sa nu le puteti duce si sa mancati pana crapati! Sa scap dracu' de cururile voastre de nenorociti care-mi putreziti viata.
Romanii sunt o natie tampita care copiaza numai tampeniile de la americani. Macar de ar fi copiat si modul alora de a-si face treaba, nu doar de a se da in stamba ca niste cretini retardati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu