duminică, 22 octombrie 2006

Mari romani

1.ŞTEFAN CEL MARE
(77493 voturi)
2. CAROL I
(52474 voturi)
3. MIHAI EMINESCU
(50640 voturi)
4. MIHAI VITEAZU
(48725 voturi)
5. RICHARD WURMBRAND
(46973 voturi)
6. ION ANTONESCU
(27483 voturi)
7. MIRCEA ELIADE
(17019 voturi)
8. ALEXANDRU I. CUZA
(16383voturi)
9. CONSTANTIN BRÂNCUŞI
(14831 voturi)
10. NADIA COMĂNECI
(11825 voturi)

Clasamentul final al acelei emisiuni imbecile de pe TVR ne invata ca:
- cel mai mare roman era o piticanie colerica, betiva si curvara - chit ca de fapt era un barbat
- Carol I si-a meritat locul in istorie. Eu m-am nascut din cauza ca el a adus mesteri si mestesugari din Austria in Romania.
- locul 3 este un drogat, curvar, mort de sifilis. Nici macar roman nu era, Eminovici e nume de roman sadea, nu?
- Mihai Viteazu, locul 4, ar fi trebuit sa fie mai sus. Doar a facut prima unire a romanilor, chit ca ei erau destul de tampiti incat sa nu isi dea seama ca e bine pentru ei si unii s-au opus. Si a creat un precedent si identitate nationala care a stat la baza miscarilor din 1821, 1848, 1859, 1918...
- ce pastele ma'sii cauta jidanul ala in topul marilor romani? Sunt eu cam antisemit, dar e doar vina jidanilor pentru ca nu mai termina cu filmele despre Holocaust si lagare ca nu le ajunge cati bani au facut din asta.
- Antonescu spre surprinderea mea a primit un loc in top 10. Si il merita, fara el Germania ar fi ras Romania de pe harta. Sa se opuna Germaniei cand aceasta era in varful puterii ei militare ar fi fost o nebunie. Din pacate a mers in Rusia, si asta ne-a adus multe necazuri. Dar macar a mai fost o tara sa aiba necazurile alea.
- Mircea Eliade habar nu am ce cauta aici. E doar un scriitoras cam care nu a influentat semnificativ istoria romanilor. George Calinescu era mai bun aici. Ion Luca Caragiale trebuia sa fie in locul lui Eminescu chiar.
- Cuza nu a fost decat un Constantinescu al momentului, nimic exceptional de capul lui. Fara ministrii lui nu facea nimic, nu avea intelectul si viziunea unui domnitor. Un profitor oportunist atunci, un profitor si acum.
- Brancusi merita poate niste locuri mai sus, pentru opera de arta lasata in urma, pentru prestigiul adus tarii prin munca sa.
- Nadia Comaneci ma face sa remarc ca femeia e tot pe ultimul loc si e doar una. Ecaterina Teodoroiu unde e? Regina Maria unde e?
Mai invatam ca in Moldova sunt 128133 de moldoveni care au acces la internet, ca in Romania sunt cu 46973 mai multi jidani decat e nevoie. Si ca sexismul, misoginismul si sovinismul sunt in floare. Iar femeile nu au acces la internet, decat vreo 11825

2 comentarii:

  1. De fapt, Mircea Eliade se intampla sa fie autorul unor lucrari fundamentale in domeniul sau (istoria credintelor religioase). Practic nu exista lucrare in domeniu aparuta dupa publicarea principalelor sale studii care sa nu porneasca de la ele sau macar sa nu le citeze.

    RăspundețiȘtergere
  2. Istoria religiilor de exemplu. Stiu.
    George Calinescu ca scris Istoria literaturii romane. Nicolae Iorga a fost ministru, a scris lucrari de istorie a romanilor.A.D. Xenopol parca a fost si el mare istoric. Zic si eu fara sa fac o cautare pe google.
    Eliade e un novice in comparatie cu ei.

    RăspundețiȘtergere