joi, 4 mai 2006

Dirtu kikimoru

Azi dimineata am luat troleul spre birou, ca de obicei. Cam tarziu, adica. O chestiune pe care lucrez sa o pun la punct.
Imi vine troleul, ma sui in el si gasesc status quo-ul obisnuit pentru troleele din Bucuresti: nici un geam deschis, cald si aer inchis, sufocant. Nu am suportat prea mult porcaria asta, asa ca am deschis un geam, vreo 5 cm. Crima de o gravitatea incomensurabila care mi-a atras privirile ucigatoare si pline de repros ale unor exemplare ale speciei numite, stiintific vorbind, baba cloanta - dirtu kikimoru. Le era probabil frica sa nu se oxigeneze prea mult, sa nu care cumva sa respire un pic de aer curat.
Care-i problema astora de nu deschid geamurile? Sunt creaturi anaerobe? Oxigenul e substanta toxica pentru creaturile astea? Au prea multi neuroni si incearca sa le mai reduca numarul cu orice ocazie?
Intelegeam daca era frig, ploaie, atac chimic... dar baba cloantele astea sunt duse rau. Daca vor sa se sinucida sa se arunce de la balcon, sau in fata unui tramvai dar pe mine sa ma lase sa respir. Daca nu vor aer curat, sa stea inchise in coliviile lor.
Bine ca nu au zis nimic, replica pregatita era cam de genul "Asculta cucoana, eu mai am de trait ceva timp asa ca am nevoie de neuronii mei. Si mai du-te pe acasa, ca te cauta moartea pe acolo si nu te gaseste!"

6 comentarii:

  1. Foarte nasoale babele astea. Le-as bate numai in gura cu propriile papornite...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu vor aer curat sa nu respire, si se rezolva si problema mea si a lor si suprapopularea.

    RăspundețiȘtergere
  3. cica cu cat "cresti in varsa (adica de la 50 in sus)" sangele circula mai greu si esti mai sensibil la frig. si intr-o populatie care imbatraneste rapid EI vor deveni superior numerici :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa intelegi ca la romani exista un cult al "statului in curent". Nici un alt neam de oameni nu are teama asta superstitioasa de "curent". Orice se explica prin "stat in curent" : infectii dentare, colici renale, pareze, infectii in gat, pneumonii,bronsite, migrene, conjunctivite. Orice argumente incerci sa aduci, vei pierde. E ca si cum ai incerca sa le explici ca nu exista "deochi".

    RăspundețiȘtergere
  5. Era sa dau in BSOD ieri, cand umbland dupa jucarelele mele noi, am vazut cum o batrana cerea sa fie deschis geamul si mai larg. Initial am crezut ca il vroia inchis si ma pregateam sa bomban agresiv cand vad ca o tanti de langa incepe sa il deschida.
    Deh, era caldura mare si femeia ai o fi fost mai luminata la cap.

    RăspundețiȘtergere