miercuri, 19 aprilie 2006

Fraierul Sprite

Cred ca nu e nimeni care sa nu fi vazut reclamele in care se face misto de fraierul acela care profita de orice ocazie ca sa fie cu prietena pe care o iubeste, sa o atinga pentru ca o doreste.
Spoturile prezinta 4 situatii, cea cu tipul pe umarul caruia plinge domnisoara, cea cu fata accidentata la patinaj si cu baiatul care se misca linga ea la fel ca un ciine in calduri, cea cu cel care o ajuta pe fata sa-si aleaga rochia si cea cu tipul care ia sticla de Sprite din mina fetei, se intoarce si linge lacom sticla acolo unde a atins-o fata. Pentru cine are nevoie sa-si aduca aminte, click aici.
Oare s-a oprit cineva sa treaca dincolo de amuzamentul situatiei si sa se gandeasca la Fraierul Sprite? Cum a ajuns sa fie ceea ce e?
Pot sa va spun eu cum se naste unul.
Cand era mic se juca in parc cu copiii handicapati, cu adevarat hadicapati pentru ca aveau deficiente de dezvoltare mentala. Erau singurii care il acceptau, pentru ca de mic a fost diferit si aparte.
Parintii l-au crescut sa fie politicos si cuminte, chestie care nu a ajutat prea mult la scoala generala. Daca mai lua si note bune era si mai rau, pentru ca toti ceilalti l-au luat la ochi pentru asta si l-au ostracizat din cauza asta. Si cum probabil nu era cine stie ce de capul lui la partea de sport nu il integrau deloc in activitatea principala din scoala. Il urau pentru ca ii mergea mintea si il dispretuiau pentru ca nu stia sa dea cu piciorul in minge.
In liceu, natura isi urmeaza cursul, si fraierul in devenire descopera fetele. Care bineinteles ca nu il baga in seama decat cand au vreo tema, vreo lectie sau vreo lucrare. Deja fraierul nostru tanjeste dupa contact social si afectiune asa ca se lasa folosit pentru ca spera ca asa va arata ca merita ce isi doreste. Doar ca si-o ia pe coaja, fetele nu stiu sa aprecieze calitatile unui fraier Sprite.
Situatia se repeta si mai departe, la facultate... Uneori chiar ajunge sa creada ca EA e diferita si ca il vrea, ca ii place compania lui asa ciudat si defect cum e. Ca il asculta aberand despre ce interese totally un-cool are el. Si atunci ii ofera ce crede el ca are mai de pret - timpul si persoana lui, incearca sa devina mai bun, sa se integreze si sa fie acceptat si dorit.
Nu vrea decat sa fie dorit si iubit, si dupa ce si-a luat-o de atatea ori pe coaja ajunge sa spere ca poate de data asta a gasit ce are nevoie.
Un astfel de fraier ajunge sa iubeasca cam ca in filme (de unde credeti ca s-au inspirat atate pelicule pentru femei?) si tot ce face e sa cerseasca un pic de afectiune. Ar face orice, doar ca sa primeasca un zambet mic. Si reversul medaliei este valabil, nu suporta ideea sa faca ceva ar putea sa o raneasca pe EA. Sa ii faca rau e inacceptabil, asa ceva il doare imens. Sa vada ca nu e dorit nu il doare pentru el, il doare pentru ca nu suporta ca simpla lui prezenta sa ii cauzeze EI discomfort si se considera vinovat pentru asta.
Asa ca se poarta cum a fost invatat, incearca sa fie atent si disponibil, sa arate ca ii pasa de preocuparile ei, ca nu e golan nespalat care vrea doar o singura chestie... poate de mai multe ori in cel mai bun caz ;). Doar ca femeile sunt proaste atat de des si de usor, si nu stiu sa aprecieze pe fraierul asta care practic se agita cu o pancarda pe care scrie "hai, iubeste-ma un pic. uite cum dau din coada, iti aduc ce vrei, fac orice... doar sa ma vrei, sa ma lasi sa dorm la picioarele tale"... sau asa ceva, variatii sunt destule. Doar ca asta nu se intampla niciodata, femeile sunt cele care sunt, chiar daca nu recunosc.
Iar unele sunt si mai catele, il duc cu zaharelul, il lasa sa creada ca are o sansa si sa faca ce eforturi ii dau lui prin cap in speranta ca va ajunge sa o tina in brate, sa o priveasca in ochi, sa ii spuna ce simte si sa fie acceptat.
Dar pentru ca este un Fraier Sprite, nu are parte de asa ceva, pentru ca el nu e important pentru ca se scoala dimineata ca sa ii gaseasca ceva ce EA vrea, sau nu se culca pana i-a rezolvat ce l-a rugat... important e jegul ala care isi bate joc de ea, n-a facut decat sa scoata elegant din portofel niste bani la un restaurant sau la un film si niste fitze de doi lei.
Da, femeile sunt asa.
Nu stiu ce fac alti fraieri Sprite, dar stiu ce a facut asta, poate va serveste si voua:
- a pus ceva muschi pe el, de ajuns incat sa fie bine dezvoltat si in stare sa isi apere fisierele de vreun bou cu pretentii de smecher, dureaza ceva timp dar intr-o zi iese de la dus si se vede in oglinda si ramane uimit de tricepsul ala si ia te uite, are si pectorali
- se imbraca branded, cu stilul lui, nu al celor slabi de minte si fara identitate in mall
- are parfumuri fine, un singur puf ajunge mai mult e pentru cei care nu au pic de bun gust si nu stiu sa foloseasca ceva bun
- are accesorii de marca, ca sunt ceasuri, ochelari, cercel in nas, lant de gat sau bratara la mana nu conteaza, sunt alese cu gust
- femeile le trateaza cool si calm, acum vin ele sa ceara bilet de ordine si mai iese in oras
De ce sa isi faca griji, doar isi stie valoarea si ce merita unul care se implica ca sa ajute o persoana la care tine si ce merita unul care da cu banu' si cu vrajeala ca sa arate ce mascul feroce e. Si ideea ca poate sa doboare taurul cu pumnul schimba multe puncte de vedere. Plus alte... talente .

16 comentarii:

  1. Pre-brandosule...dobori taurul cu pumnul :)))
    Femeia trebuie tratata ca un caine, care, needucat, pune labele pe masa si-ti baga botul in farfurie. O pedepsesti cand merita, sa stie ca a gresit, etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. ".....etc" zise Tudor privind-o pe mama lui. Trage apa, voinicule, esti neinteresant!
    am citit povestea si nu mi-am pus decat o intrebare: ce se intampla oare cand un tip Sprite intalneste o tipa Sprite?

    RăspundețiȘtergere
  3. De curiozitate, la sfârşit tot fraier a rămas?

    RăspundețiȘtergere
  4. @tudor: prea mult adevar in ce spui tu
    @angel: probabil ca isi ling ranile reciproc si ajung impreuna pentru ca sunt foarte asemanatori
    @std: nu, a devenit ala din cauza caruia femeile plang pe umarul unui fraier Sprite. Femeile nu merita mai mult.
    @everybody: nu ca-i ironic ca femeile se plang de ce javra e idiotul pe care si l-au ales pe umarul celui care e tot ceea ce pretind ca vor de la un barbat si ele nu vad asta. Iar prostia lor il transforma pe fraierul ala in javra de care se plang. Daca asta nu e poetic justice...
    Eu ii inteleg, stiu ce inseamna sa nu poti sa iti arati asa cum iti doresti sentimentele fata de persoana iubita.

    RăspundețiȘtergere
  5. angel> vezi tu, papuso, treaba sta putin mai altfel. Eu chiar asa ma comport - nesimitit, tupeist, misogin, etc. - si sunt departe de a fi un "fraier sprite" cand vine vorba de sexul opus.

    RăspundețiȘtergere
  6. tare ideea cu sprite-u. Si io-s doar un fraier, recunosc, problema mea e ca am dat de unele fete mai deosebite, si paradoxul e acuma my firsts best friends sunt fete. Amazing isn't it. N-ai zice ca mai sunt si fete normale pe lumea asta. Dar uite ca mai sunt.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ca prietene sunt super, ca iubite... aflii tu curand.
    Mie imi place cum intotdeauna fetele isi tin partea si ii scot vinovati pe baieti. Un baiat trebuie sa ii spuna ca o vrea ca "prietena". Mda, si voi ati vrut drept de vot pentru ca...? De partea in care cateaua aia te vede cum te dai de ceasul mortii si o doare in cot uita in mod cat se poate de convenabil. Si de partea in care profita pana se vede cu toate problemele rezolvate, ca sa apara de niciunde ca e combinata - si pe asta o lasa pe langa.
    Avand in vedere ca fetele vor o javra care sa isi bata joc de ele eu zic ca putem sa le dam ce vor ;).

    RăspundețiȘtergere
  8. tudor: ca si std, adresez si eu o intrebare, tot din curiozitate: doar asa te comporti sau chiar asa esti?

    RăspundețiȘtergere
  9. Fraier Sprite, crezut ca rezolv ceva la vremea respectiva prin : tras de fiare, inselat prietene, facut pe durul, tot tacamul. Nu rezolvat mai nimic, afara de scandal mare cu parintii unei vaci care credea ca m-a cumparat de la targ de sclavi. In final : m-am casatorit (nu, nu cu vaca). Owned ?
    Neah, totul e sa gasesti femeia potrivita...

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca sunt in asentimentul lui tudor cand spun ca totul e sa o "dresezi" bine.
    Chestia cu inselatul nu prea aprob.
    Da' cu femeile e cam asa: ai cedat o data un milimetru, nu-l mai vezi inapoi. Asa ca nu-l ceda de la inceput ;).

    RăspundețiȘtergere
  11. super tare postul si bine indicata treaba cu copilaria.....
    insa cred ca solutia este aceea de a schimba o atitudine. cele indicate de tine ajuta f mult, insa sa credti in proprii ochi. nu de alta dar multi te vad dupa cum te vezi si tu!

    RăspundețiȘtergere
  12. angel> da papusa! sunt nesimtit si toate cele. Dar am si skill-uri mai utile. Poti citi aici despre ele...

    RăspundețiȘtergere
  13. Baaaaaaahh! svf pe totzi, interesanta discutie aveti!!... si mi-am facut intrarea in sfortza in discutie, ca un adevarat fraier sprite.

    Acu sa-mi spun si eu parerea mea, cu toate ca probabil e prea putin interesanta pt unii, da asa-mi place mie sa ma bag in seama cand gasesc ceva interesant.
    Sincer... gasesc ca intre atitudinile astea extremiste... intre "hai sa ma pun pres la picioarele ei si sa-mi vand sufletu ca sa-i iau o ciocolata, ca poate ma baga in seama" si "imi bag p*l@ mea de mascult feroce in sentimentele ei, ca o tratez ca pe o javra ce e... ca si eu sunt la fel"... trebuie gasit totusi un echilibru. Femeile sunt si ele oameni pana la urma, si pot fi intelese. Si pot, la randul lor, sa inteleaga. Da sa stam ca la gradinitza baietzii cu baietzii si fetele cu fetele... doar ca acu incercam sa profitam unii de altii sau sa fim sclavi unii altora din cauza atractiei sexuale... mi se pare cam pueril. Ce-ar fi in schimb sa incercam sa ne intelegem reciproc si sa ne recunoastem sperantele si nevoile unii fata de altii... da la modu sincer, nu ca niste jigodii care cauta sa profite unele de altele si se lupta care pe care tine sub papuc... sau ca niste sclavi care ajung sa puna icoana altei persoane desupra propriului respect de sine.
    Deci asta e parerea mea. Ca trebuie sa facem un efort ca sa ne cunoasteam pe noi, si pe altii... si sa vedem ca nu sunetm atat de diferiti in esenta.
    Hai ca a fost interesat! Placerea mea sa ma bag in seama si printre voi.

    PS: mi se spune si Cetateanu, "The One with The Gut". Si asta-i linku meu http://www.shibumi.org/eoti.htm =)))). Cheers!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cetateanul Turmentat, cumva? :P

    RăspundețiȘtergere
  15. Cati Cetateni cunosti? ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. Sorry, dar chestia cu intelesul reciproc nu merge la femei decat dupa ce le-o dai peste botic ca sa inteleaga clar ca esti un barbat si sa respecte asta. Altfel ajungi un fraier sprite si ti-o iei tu peste bot. Mie mi-a ajuns, e alegerea mea sa fiu catre nesimtit si javra.
    Macar asa sa am motive pe care sa le inteleg cand mi sa da cu nix. Paradoxal e ca nu a mai fost cazul de cand am facut trecerea ;).

    RăspundețiȘtergere